Om Tre Svampar

Tre Svampar är ett familjeföretag i andra generationen. När vår familj kom till Sverige 1995 var det svårt att hitta produkter från Ryssland och forna Sovjetunion i Sverige. Vi bestämde oss för att ändra på det.

I början av 2000 grundades så Tre Svampar, med visionen att importera produkter till Europa från länder i öst.

Tre Svampars historia

Ursprungsidén med Tre Svampar var att producera ostronskivlingar i öst och sedan sälja i väst. Det var dock mer komplicerat än mina föräldrar trodde att importera färska svampar till EU på den tiden, men grundidén var det som gav upphovet till företagsnamnet. Tre Svampar – en för varje familjemedlem.

Det visade sig under den här tiden att det inte fanns någon äkta rysk vodka på Systembolaget. Många varumärken som utgav sig för att vara ryska var egentligen produktvarumärken, ägda av internationella bolag som producerade alkoholen i andra länder än Ryssland. Det var efter den upptäckten Tre Svampar ansökte som alkohollicens, för att importera alkoholhaltiga drycker från Ryssland till Sverige.

Vår mest uppmärksammade import är förmodligen när vi fick in den klassiska ryska ölsorten Zhiguli i Systembolagets sortiment.

Företaget drevs länge av min mor, Vera Röstlund, ihop med sin man, Lars Röstlund. Efter min mors bortgång 2018 stod vi inför ett vägskäl. Vi bestämde oss för att förvalta hennes arv och fortsätta jobba vidare med företaget.

Vår vision är att introducera de bästa produkterna från öst för människor i Europa.

Ilja Belobragin

VD

Tre Svampar

Hem
Om oss
Kontakta oss

Produkter

Mjöd
Vin
Starksprit
Alkoholfritt

Restaurang

Fråga oss gärna om vårt utbud och produkter du vill få levererade.

Kontakta oss

+46 70 403 56 56
restaurang@tresvampar.se

Kontakta oss

+46 70 403 56 56
info@tresvampar.se
Follow Us on Facebook
Follow Us on Instagram