Kuban-Vino, Krasnodar,Ryssland

Château Tamagne Demi-sec Rosé, 2020

ART.NR: 7024701

Vingården Kuban-Vino har producerat unga mousserande viner sedan 2008. Dessa viner produceras enligt teknik som består i den primära jäsning av färsk druvmust och gör det möjligt att bevara en rik palett av aromer av de använda druvsorterna.

År 2016 beviljade det europeiska patentverket vingården patent på en ny uppfinning: “Metod för produktion av mousserande viner.” Själva metoden utvecklas av produktionschefen – Vanda Botnari. Denna metod hjälper till att behålla organoleptiska egenskaper hos färska druvor, såväl som tensider ämnen i sin ursprungliga form i den färdiga produkten. Tack vare den skonsamma bearbetning går druvan från sitt ursprungliga tillstånd till mousserande utan större förluster av smakegenskaper. Arom och smak koncentreras i drycken, allt detta kompletterar mousserande, skummande egenskaper som extraheres under champagneprocessen.

Ung halvtorr rose Château Tamange Krasnostop Demi-sec är gjord av druvorsorten Krasnostop Anapsky, odlad på egna vingårdar på Tamanhalvön i Krasnodar regionen. Krasnostop Anapsky är en unik vindruva som används för att producera rött vin, men kan även användas till rose.  

Château Tamange Krasnostop Demi-sec rose har en hallonrosa färg med en mjuk lingon nyans. Doften är väldigt ljus med övervägande av frukt- och bärtoner med blommiga nyanser. Smaken är ömtålig och raffinerad, överraskande med sin mjukhet, friskhet och lång eftersmak. Ung halvtorr rosa Krasnostop. Rose är perfekt som fördrink eller i kombination med dessert som jordgubbar med vaniljglass eller katrinplommon med nötter i en krämig sås

Serveras kyld. Rekommenderat temperatur 6-8 ° C

Se en film om producenten Kuban-Vino

Aperitif

Dessert

Temperatur lagring

LAND:

Ryssland

ALKOHOLPROCENT:

10,5 %

REGION:

Krasnodar

ANTAL PER KOLLI:

6

PRODUCENT:

Kuban-Vino

FLASKA:

750 ml

DRUVSAMMANSÄTTNING:

Krasnostop

FLASKFÖRSLUTNING:

Naturkork

Du kanske även gillar

Mousserande vin från Ryssland och Belarus

Mousserande viner från Ryssland och Belarus på Systembolaget

Bland alla importörer är vi just nu de enda som importerar vin från Ryssland och den första importören från Belarus. Vi importerar både rött, vitt samt mouserande vin och är stolta över att kunna erbjuda dessa utvalda viner till den svenska marknaden.

Tre Svampar

Hem
Om oss
Kontakta oss

Produkter

Mjöd
Vin
Starksprit
Alkoholfritt

Restaurang

Fråga oss gärna om vårt utbud och produkter du vill få levererade.

Kontakta oss

+46 70 403 56 56
restaurang@tresvampar.se

Kontakta oss

+46 70 403 56 56
info@tresvampar.se
Follow Us on Facebook
Follow Us on Instagram